Wandelen in het Sauerland

Het Sauerland is een heerlijke bestemming voor de wandelaar. Op nog geen 3 uur rijden vanaf Utrecht komt zowel de onervaren als de ervaren wandelaar in het Sauerland aan zijn trekken! U vindt hier de mooiste lange en korte afstandswandelingen door het prachtige heuvellandschap. Uiteraard is het ook mogelijk slechts een klein deel van deze routes te lopen of in etappes.

Hieronder een hele kleine greep uit het grote aanbod aan wandelroutes:

​Rothaarsteig
Misschien wel de bekenste lange afstandswandeling in het Sauerland. Deze "Weg der Sinne" met zijn lengte van 154 kilometer en 3.931 hoogtemeters loopt van Brilon naar Dillenburg. De route biedt u naast prachtige vergezichten een overvloed aan geografische, culturele en historische bezienswaardigheden. De wandelroute wordt geklassificeerd als een middelzware wandeling. Kijk voor meer informatie op: www.rothaarsteig.de.

Sauerland-Höhenflug
Dit is een lange afstandswandeling met een lengte van iets meer dan 250 kilometer dwars door het Sauerland van Meinerzhagen of Altena naar Korbach. U loopt over de heuveltoppen en bergkammen en kunt onderweg genieten van de meest prachtige uitzichten. "Het Sauerland van boven beleven" is dan ook de slogan van deze wandelroute. Kijk voor meer informatie op​: www.sauerland-hoehenflug.de.

​WaldSchulpturenWeg
Tussen Bad Berleburg en Schmallenberg loopt een mooie en bosrijke wandelroute van 23 kilometer lang die de Rothaarkam oversteekt. Elf landschapskunstwerken vormen de rode draad van deze wandelroute. Op deze wijze worden wandelaars geprikkeld door kunstwerken en kunstliefhebbers aangezet tot wandelen. Kijk voor meer informatie op: www.waldskulpturenweg.de.

​Diemelsteig
Een mooie rondwandelweg met een lengte van 63 kilometer met prachtige uitzichten over het stuwmeer de Diemelsee. Deze route loop vanaf Heringhausen, via Rhenegge naar Adorf om vanaf daar verder te gaan via Wirminghausen, Flechtdorf, Schweinsbühl, Deisfeld, Hemminghausen om zo over de Dommelberg met een prachtig uitzichtspunt weer terug te keren naar Heringhausen. Kijk voor meer informatie op: http://diemelsteig.diemelsee.de/​.

​Uplandsteig
​Deze inspannende maar aan te bevelen wandelroute loopt rondom de gemeente Willingen. Op de 66 kilometer lange route komt u als wandelaar voorbij aan verschillende soorten bossen, vergezichten, bloeiende weiden, moeraslandschappen en heide. Vooral voor de eerste 15 kilometer heeft u een redelijk goede conditie nodig; hier bedwingt u al 450 hoogtemeters van de in totaal 1.487 hoogtemeters. Kijk voor meer informatie op​: www.uplandsteig.de.
 

Neem contact op

Contactgegevens

Bezoekadres:
Waldeckerstrasse 17
34508 Willingen (Upland)

Postadres:
Sauerland Verhuur GmbH
Waldeckerstrasse 17
34503 Willingen (Upland)
E-mail: info@sauerlandverhuur.nl

Telefoon:
Kantoor: (0031)-(0)318 742 049
Mobiel DE: (0049)-(0)152 099 659 43