Golfen in het Sauerland

Ook golfers komen in het Sauerland aan hun trekken. In het Sauerland zijn talrijke golfbanen te vinden waar liefhebbers van de golfsport zich kunnen uitleven. De meeste golfbanen zijn idyllisch gelegen in het schitterende heuvellandschap. De regels om op een golfbaan te mogen spelen, zijn vergelijkbaar met de Nederlandse regels. Daarnaast is het gebruikelijk dat er een "green fee" wordt betaald voor het gebruik van de baan. Dit biedt dan weer de mogelijkheid om in het clubhuis de lunch te nuttigen of wat te drinken.

​Golfclub Schmallenberg-Winkhausen
Deze baan is misschien wel de mooiste golfbaan van het Sauerland! Het is de enige golfbaan in het Sauerland met 27 holes. Met zijn prachtige uitzichten en uitdagende moeilijkheidsgraad op sommige plekken, komt de geoefende golfer hier zeker aan zijn trekken. Kijk voor meer informatie op: www.golfclub-schmallenberg.de​.

​Golfclub Winterberg
Aan de rand van het bekende Winterberg ligt Golfclub Winterberg met zijn 9 holes baan. Deze prachtige baan ligt midden in de natuur en wordt gekenmerkt door natuurlijke heuvels en beekjes. Kijk voor meer informatie op: www.golfclub-winterberg.de​.
Direct aan de golfbaan in Winterberg heeft Sauerland Verhuur een zeer mooi appartement met zwembad en sauna in de verhuur. Klik hier voor meer informatie.

Golfclub Brilon
Fairways, greens en waterhindernissen zijn afwisselend gecombineerd met een heerlijk uitzicht over de heuvels van het Sauerland. Deze 9 holes golfbaan ligt aan de rand van hanzestad Brilon en is zeker een bezoek waard. Kijk voor meer informatie op: www.golfclub-brilon.de​.

​Golfclub Sauerland
Omgeven door groene heuvels ligt deze golfbaan in een parkachtig landschap in de buurt van Schloss Herdringen in de gelijknamige plaats Herdringen. Kijk voor meer informatie op: www.golfclub-sauerland.de​.

Golf am Haus Almecke
​Deze 9 holes golfbaan is gelegen op een prachtige plek in de directe omgeving van het stuwmeer de Sorpesee. Op dinsdag, woensdag en vrijdag kunt u zelfs beperkt in de avonduren bij "Flutlicht" golfen tot 21.00 uur indien het al donker is. Kijk voor meer informatie op: www.golfhausamecke.de​.

​Golfclub Sellinghausen
​Deze 9-holes golfbaan in de buurt van Bad Fredeburg is een kleine golfbaan met de informele sfeer. Kijk voor meer informatie op: www.gc-sellinghausen.de.

​Golfclub Möhnesee
Golfclub Möhnesee ligt aan de rand van het stuwmeer de Möhnesee in het noordeljike Sauerland. Deze prachtige 18 holes baan bieft u prachtige vergezichten over het landschap "Arnsberger Waldes". Vanaf hier is een uitstapje naar het stuwmeer zeker de moeite waard. Kijk voor meer informatie op:​ www.golfclub-moehnesee.de​.

​Veel golfbanen zijn op maandag gesloten; kijk op de bijgevoegde websites even voor de openingstijden alvorens u vertrekt.

Neem contact op

Contactgegevens

Bezoekadres:
Waldeckerstrasse 17
34508 Willingen (Upland)

Postadres:
Sauerland Verhuur GmbH
Waldeckerstrasse 17
34503 Willingen (Upland)
E-mail: info@sauerlandverhuur.nl

Telefoon:
Kantoor: (0031)-(0)318 742 049
Mobiel DE: (0049)-(0)152 099 659 43