Veelgestelde vragen


​Bekijk hieronder de veelgestelde vragen aan Sauerland Verhuur...

​Hoe vind ik een beschikbaar vakantieverblijf?
Via de zoekbalk op de homepage van onze website vindt u de nog beschikbare accommodaties in de door u gewenste periode. U kunt hierbij selecteren op plaats, begindatum, verblijfsduur en het aantal personen. Klik vervolgens met uw muis op de "zoekbutton" en dan kunt u als u de zoekresultaten in beeld heeft in de linker kolom uw zoekopdracht verder verfijnen. 

​Ik kan geen passende accommodatie vinden? Kan ik jullie hulp inschakelen?
Ons actuele aanbod vindt u via de aanbodpagina op onze website en via de zoekmachine op de homepage. Kunt u geen passende accommodatie vinden? Bel of mail ons gerust tijdens onze kantooruren. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina van de website. Wij zijn u graag behulpzaam met het zoeken naar een geschikte accommodatie. Tevens kunt u natuurlijk bij ons terecht met al uw vragen over het Sauerland.

​Prijzen vermeld op de website
​Alle prijzen op onze website zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen. 


Hoe kan ik mijn vakantie bij Sauerland Verhuur boeken?
Uw vakantie is bij ons snel geboekt. U zoekt uw huis of appartement uit waarin u wilt verblijven. Wanneer u weet welke periode u wilt verblijven, kunt u het huis direct online reserveren. Na behandeling van uw reserveringsaanvraag ontvangt u, indien de reservering omgezet kan worden in een boeking, ontvangt u doorgaans binnen 48 uur een definitieve boekingsbevestiging en verdere informatie. Wij verhuren de vakantieverblijven vanwege de rust niet aan groepen jongeren.

​Waar vind ik de algemene voorwaarden van Sauerland Verhuur?
​Onderaan de website van Sauerland Verhuur in de onderste blauwe balk kunt u deze vinden en doorlezen. 

Met hoeveel personen mag ik in de accommodatie? Mogen er extra personen mee? 
Het aantal personen dat op de website in de beschrijving en de kenmerken beschreven is, is het maximaal toegestane aantal. Baby's (tot 1 jaar) worden hierin niet meegerekend. Bij de meeste accommodaties is het mogelijk het maximale personenaantal te overschrijden met 1 baby (tot 1 jaar). Dit uitsluitend in overleg met Sauerland Verhuur. U bent verplicht bij de boeking het juiste aantal personen op te geven. Mocht dit aantal op een later moment wijzigen, dient u dit aan ons door te geven (uiterlijk 14 dagen voor aankomst). Dit geldt ook voor eventuele logées. Dit kan alleen mits u hiermee niet het maximale personenaantal van de betreffende accommodatie overschijdt. Bewoning door meer personen dan het maximum toegestane aantal is niet toegestaan, op straffe van onmiddelijke verwijdering uit de gehuurde accommodatie. Het plaatsen van een tent, caravan of camper op het terrein van de accommodatie is niet toegestaan. 

Hoe betaal ik mijn reservering?
De (hoofd)huurder dient binnen 14 kalenderdagen na dagtekening van de bevestiging, 30% van de huursom te voldoen door storting of overmaking op de bankrekening vermeld op de bevestiging. De restanthuursom dient uiterlijk 30 kalenderdagen voor aanvang van de huurperiode aan Sauerland Verhuur te zijn voldaan.
Bij boekingen binnen 6 weken voor aanvang van de huurperiode dient de gehele huursom binnen 5 kalenderdagen na dagtekening van de bevestiging overgemaakt te worden.
Bij boekingen binnen 10 kalenderdagen voor aanvang van de huurperiode dient de gehele huursom per spoedoverboeking overgemaakt te worden. De huursom dient in ieder geval uiterlijk 3 dagen voor aanvang van de huurperiode zijn bijgeschreven op de bank- of girorekening als vermeld in de bevestiging.

Betaal ik toeristenbelasting?
​In het Sauerland wordt toeristenbelasting geheven. Dit is per gemeente verschillend, ook qua leeftijd. Tijdens de boeking ziet u of en hoeveel u aan toeristenbelasting moet betalen. Als er toeristenbelasting moet worden betaald, ontvangt u van de huiseigenaar de SauerlandCard. 

Wat is de "SauerlandCard"? Hoe kan ik deze ontvangen?
Met de "SauerlandCard" kunt u profiteren van vele kortingen op entreebewijzen voor diverse attracties en zwembaden. Daarnaast kunt u kosteloos gebruik maken van bus- en treindiensten binnen het Sauerland. U krijgt de "SauerlandCard" wanneer u in een gebied verblijft waar u toeristenbelasting moet afdragen en het huisje of appartement erbij aangesloten is. 

Betaal ik apart voor water- en energieverbruik? 
Het verbruik van water, elektra en verwarming is bij de meeste accommodaties bij normaal verbruik inbegrepen. Is dit niet het geval of zijn deze kosten deels inbegrepen, dan is dit een vaste bijdrage of wordt dit afgerekend aan de hand van de meterstanden. Dit staat apart op onze website vermeld boven de beschikbaarheidskalender. 

Hoe kan ik annuleren?
De (hoofd)huurder is gerechtigd een boeking schriftelijk, zonder kosten, uiterlijk binnen twee werkdagen na de boeking te annuleren, tenzij het verblijf in het vakantiehuis binnen één maand na de boeking valt.
Na afloop van de hierboven vermelde termijn is huurder slechts gerechtigd tot schriftelijke annulering tegen voldoening van de volgende annuleringskosten:
a. bij annulering tot 42 dagen voor de dag van aankomst: 30% van de huursom;
b. bij annulering vanaf de 42ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst: 60% van de huursom;
c. bij annulering vanaf de 28ste dag voor de dag van aankomst: 90% van de huursom;
d. bij annulering op de dag van aankomst of later: de volledige huursom.

Wanneer krijg ik mijn betaalde waarborgsom terug?
​​Is de accommodatie na uw vertrek in orde bevonden door de beheerder/ schoonmaker ter plaatse, ontvangt u de betaalde waarborgsom terug. 
​1. Heeft u de waarborgsom bij Sauerland Verhuur betaald, ontvangt u deze binnen 15 dagen na thuiskomst weer terug. Sauerland Verhuur maakt dit over naar het rekeningnummer waarmee u ook de huursom heeft voldaan. 
​2. Bij enkele accommodaties is het zo dat de waarborgsom contant ter plaatse moet worden voldaan aan de beheerder. Deze ontvangt u bij vertrek, indien alles in orde is, evt. na aftrek van nog te betalen bijkomende kosten weer contant terug.


Hoe zit het met de verzekering? Kan ik deze bij Sauerland Verhuur afsluiten?
Het is niet mogelijk een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten via Sauerland Verhuur, wanneer u geen doorlopende reisverzekering hebt. 

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Uw huisdier (hond) mag mee wanneer dit in de advertentie expliciet aangegeven wordt. U betaald dan een kleine bijdrage per nacht of per verblijf voor het huisdier. 

Mag er gerookt worden in de accommodaties van Sauerland Verhuur?
Nee, er mag in de accommodaties die wij verhuren niet gerookt worden.

Beschikt de accommodatie over internet (WLAN / WiFi)?
Vrijwel alle accommodaties die wij verhuren beschikken over draadloos internet. Of de door u gekozen accommodatie over draadloos internet beschikt, kunt u vinden onder het kenmerkentabblad van de betreffende accommodatie. 
​Echter dient u er wel rekening mee te houden dat het internetsignaal vooral in de buitengebieden in het Sauerland niet stabiel is en nogal eens wisselend van kwaliteit is. Dit ligt vaak niet aan de verhuurder, maar aan het telecombedrijf. Er wordt door het telecombedrijf gewerkt aan het verbeteren en versnellen van het signaal, maar dit is nog lang niet overal doorgevoerd. Wij vragen om uw begrip voor deze situatie, waarop Sauerland Verhuur en de verhuurder geen invloed hebben. Mocht er een andere storing optreden dan de instabiliteit of snelheid, neem dan contact op met de contactpersoon ter plaatse.  

Downloaden
Indien het vakantiehuis beschikt over een (draadloze) internetaansluiting waar de huurder gebruik van kan maken, geldt het volgende: in Duitsland is het ten strengste verboden illegaal van internet te down-/ uploaden of te streamen! Hier staan hoge boetes op en het wordt streng gecontroleerd. De huurder is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het eigen internetgebruik en indien er boetes worden opgelegd, worden deze aan de huurder doorberekend​.

Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u een vraag naar aanleiding van bovenstaande? Neem gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Op de contactpagina kunt u onze contactgegevens vinden. 

Neem contact op

Contactgegevens

Bezoekadres:
Waldeckerstrasse 17
34508 Willingen (Upland)

Postadres:
Sauerland Verhuur GmbH
Waldeckerstrasse 17
34503 Willingen (Upland)
E-mail: info@sauerlandverhuur.nl

Telefoon:
Kantoor: (0031)-(0)318 742 049
Mobiel DE: (0049)-(0)152 099 659 43